Maarten en Nicolette

Dag, wij zijn Maarten en Nicolette en hebben een gezin met 3 kinderen. 
Ons camperavontuur begon 5 jaar geleden. De wens om met een camper op vakantie te gaan kwam van Nicolette. Ik moest er niet aan denken, nog een auto door de APK, in de verzekering, onderhoud etc, ik zag alleen beren, zeker geen bruine beren. Het kamperen met een tent beviel mij goed. Bij elke camper die wij zagen rijden, kwam de wens weer bij Nicolette naar boven.
Vijf jaar geleden stonden wij op een parkeerplaats in Frankrijk met jengelende kinderen op de achterbank, naast ons stond een Hymer. Het zag er heel idyllisch uit, spelende kinderen, de ouders lekker aan de koffie. De kogel was door de kerk, er kwam een camper. Wij rijden twee klassieke mercedessen dat bevalt goed, het moest dus een mercedes worden. Ik heb gekeken bij oude M.E busjes, met het plan die zelf in te richten als camper, daar was ik al snel van af.
De Hymer vonden wij toch wel het mooiste model camper, dus na veel googlen nam ik contact op met Rink voor informatie en tips.

Wij gingen zelf op zoek naar een camper, na vele campers vonden wij een hele nette. Het was een Hymer uit 1981 op gas (geen bruine beer). Wij zijn met deze camper 3 jaar met veel plezier op vakantie geweest, zonder problemen.
Wij waren er achter dat het camperen ons zeer goed beviel, de vrijheid is geweldig. foto3
De camper hadden wij in onderhoud bij Rink, als wij daar waren stonden wij verheerlijkt bij de bruine beren te kijken.  De kinderen werden groter en pasten niet meer met z'n drieen in het hefbed, wij groeiden er uit.
Ons oog was gevallen op het type 660s.
Wij vonden het een moeilijke beslissing, om onze camper te verkopen, hij was zonder (te) emotioneel te worden een deel van het gezin geworden. Hij deed het altijd, bracht ons op de mooiste plekjes, etc. Wij vonden al (te) snel kopers. Wij waren dus camperloos, maar hadden al wel de boot naar Terschelling geboekt, wij hadden 3 maanden de tijd om een 660s te zoeken.
Ik had Rink benaderd voor een zoekopdracht, met een lijstje wensen.
Het moest een 660 zijn, met een 3.0 liter blok, in zeer nette staat. Al snel had Rink er een gevonden, volgens Rink was het een vies oud hok, maar voor een goede prijs en met potentie.

Rink had geen woord te veel gezegd, maar wij waren er direct helemaal weg van. Rink heeft hem zeer grondig gerestaureerd, het duurde allemaal veel langer dan gepland was, door werk wat tegen zat, aanpassingen en wensen van ons, etc.
Wij gingen in de meivakantie naar Terschelling met een huurcamper van Rink. Wij wilden in de zomer naar Corsica, dat werd dus heel spannend, de camper moest dus af. De camper was helemaal uit elkaar geweest, wij hadden geen tijd voor een weekendje proefdraaien. 
Het resultaat mocht er zijn, het is een plaatje gewordenfotocors2vark
(binnenkort komt er een totaal restauratie verslag met foto's etc).
Op donderdag heb ik de camper opgehaald en zaterdag vertrokken wij.Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, zonder problemen.
Corsica is heel goed bevallen, wij hebben alle kustwegen gereden, zijn alle bergtoppen over geweest. Ik bleef onderweg maar foto's maken, van de camper. Wat een prachtig eiland. Ik kan het iedereen aanraden.
Rink nogmaals onze dank.
 

Aanvullende gegevens