7e Oldtimerdag Appelscha op zaterdag 21 september 2013

7e Oldtimerdag Appelscha op zaterdag 21 september 2013

“De mooiste dag van het jaar”

Leg je hand op een hete kachel en een minuut lijkt wel een uur. Wees samen met die speciale vrouw en een uur lijkt wel een minuut. Dat is relativiteit zo vertelde de van oorsprong Duitse wetenschapper en bedenker van de relativiteitstheorie Einstein ooit. Waarmee hij wil zeggen dat de tijd vliegt als je plezier  hebt. Dat de tijd vliegt is wel duidelijk, want het is nu al  weer tijd voor de Oldtimerdag Appelscha  Een vleugje van deze vervlogen tijd kunt u op zaterdag 21 september 2013 proeven in Appelscha, want daar wordt dan alweer voor de zevende  keer, van 09.00-18.00 uur,  de Oldtimerdag georganiseerd.

Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen,  brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1986, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.

De organisatie van de Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over de mooiste dag van het jaar. Er worden ruim 3.000 voertuigen en 35.000 bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. Voor de organisatie is dit grote aantal geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Dit jaar is het terrein ook nog weer verder uitgebreid. Ook zaterdag 21 september a.s. zal de Oldtimerdag Appelscha weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland zijn. Verscheidene legendarische voertuigen zullen er te zien zijn, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook aanwezig zullen  o.a. zijn de Kreidler club Nederland, de Simca club Nederland, de Citroënclub Friesland, de Renault club, de Lamborghiniclub, de Mercedes-Benz club Nederland, de BMW club Nederland, de VW Busclub, de Citroën HY club en de Hymer 660. Ook diverse trekkerclubs, brommerclubs en motorclubs zullen in grote getale aanwezig zijn. Verder is er aandacht voor  niet gemotoriseerde voertuigen. Zo zullen er ruim 50 historische fietsen van begin vorige eeuw worden tentoongesteld. Tevens zullen veel stationaire motoren, van klein tot groot, hun draaikunsten vertonen. Tenslotte zal ook de, op het Concours D’Elegance op Paleis het Loo, tot mooiste ongerestaureerde verkozen Oldtimer van Nederland te zien zijn. Er wordt tevens een behendigheidswedstrijd voor oldtimertractoren georganiseerd voor de deelnemers van de oldtimerdag.

Ook is er  weer een toertocht, eventueel onder begeleiding,  van 20 tot 60 kilometer voor alle rijdende voertuigen door de mooiste stukjes van de gemeente Ooststellingwerf.

Het wordt een dag vol met activiteiten, want er is ook nog een markt waar een honderdtal kramen staan opgesteld met o.a. materiaal over de historie van de diverse voertuigen, kleding, smeermiddelen en miniaturen. Verder is er  weer  een grootschalige onderdelenmarkt, waar allerlei onderdelen voor Oldtimers te vinden zullen zijn. Tevens is er een oude ambachten markt. Ook zal er de gehele dag gezellige muziek ten gehore worden gebracht d.m.v. de vele draaiorgels en de live uitzending van radio Appelscha. Maar het is ook gelukt om een grote, in werking zijnde, dorsmachine te laten zien die jaren trouwe dienst heeft gedaan. Na een jarenlange restauratie wordt hij op deze dag voor het eerst aan het publiek vertoond.

Voor de verzorging van de inwendige mens staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken klaar,van patat tot broodjes en van koffie tot bier. Ook is de ANWB op het terrein aanwezig om, indien mogelijk, motorische problemen met een voertuig op te lossen.

Namens Stichting Oldtimerdag Appelscha

www.oldtimerdagappelscha.nl

 

Aanvullende gegevens